Hızlı Programlama Öğrenme Doğru Dili Belirleme

Bir programlama dilinin kodlarını öğrenmek kolay bir iş değildir.Bir dili öğrenmek isteyen kişi genellikle paranın peşinde olduğu için acele etmesi gerekiyor.Çünkü yazılım-programlama pazarı hiç durmadan hızla ilerleyen bir sektördür.Belki de şu an aklınıza gelen bir projeyi bir başkası tamamlamış ve yazılım pazarına giriş yaparak milyonlarca lirayı kazanmaya başlamıştır.Yazılım öğrenme sürecini de hızlandırmak için yapabileceğiniz yollar vardır.Tabii bu yolların yanında kişinin altyapısı ve kavrama seviyesi de önemlidir.



Diğer bir konu ise dil öğrenmek ancak bir fikir bulamamak. Bunu maalesef sık sık yaşıyorum.Aklıma herhangi bir fikir gelmediği için boşuna dil öğrendiğimi düşünüyorum.Ancak uyguladığım yöntemlerle bunu bir nebze olsun aşmanın yolunu da buldum.Sık sık basit diyebileceğimiz küçük programlar yazarak işi yavaş yavaş pratiğe dökebilir,dili öğrenme hızını arttırabiliriz. Yazılım pazarına girmeden önce bilmeniz ve uygulamanız gereken önemli işlemler de vardır.

Web veya Mobil Uygulaması Geliştirin

Web veya mobil uygulaması günümüzde en popüler bir formdur.Popüler olan şeyler genellikle kolaydır bilgisini kenara atmakta fayda var.Mobil uygulama geliştirmek zor bir aşamadır.Bu işlemler için mevcut SDK 'lar vardır. Bu tarz uygulamaları yaparken gerçekten belli bir amaca hizmet eden uygulama kodlamayı düşünmek gerekir.

Nasıl ki günümüzde onlarca işletim sistemi varsa telefonlar için de aynı durum söz konusudur.Bunun için yapacağınız uygulamanın hangi dile yakın olduğu veya hangi platformun daha çok kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.(Günümüzde Android işletim sistemi mobil pazarına hakimdir.)

Tarayıcı Uzantıları Geliştirin

Web uygulama geliştirme aşamalarına benzer.Tarayıcı tabanlı uygulamaların da günümüzde çok kullanıldığı ve gerçekten yararlı olduğu bilinmektedir. İlk defa tarayıcı uzantısı geliştirecekler Chrome Mağazası üzerinden editörleri görebilirler.Ancak yazacağınız program belli bir tarayıcıya yönelik olacağı için ileride değiştirip farklı tarayıcılara entegre etmek gerekebilir.

Bilgisayar - Video Oyunları

Programlama ve tasarım bilgisini aynı anda gerektiren bir bölümdür. Oyun geliştirme araçları size bu noktada yardım etmektedir. Aynı anda hem 2D - 3D tasarım bilgisi hem de nesne tabanlı bir dil bilgisi gerekiyor.Oyunları mobil veya bilgisayar ortamları için geliştirebileceğiniz oyun motorları piyasada mevcut. Bunun için bir ekip kurarak çalışmak sizin yararınıza olacaktır.

Açık Kaynak Kodları

Programlama becerisi geliştirme veya fikir sahibi olmanın en iyi yolu açık kaynak kodlardır.Açık kaynak kodları inceleyerek bilgi sahibi olabilir,yeni fikirler elde edebilirsiniz.Hatta önceki yazım olan Hızla Gelişen Açık Kaynak Kodlu Projeler 'i okuyarak projelere destek olabilirsiniz.Böylece hem kendinizi geliştirmiş hem de projelere destek olmuş olursunuz..

Kodlama Yarışmaları

Yazılım piyasasında olduğu gibi kişiler kendi aralarında bireysel veya grup olarak rekabet edebilir.Doğaçlama olarak fikirler bulunabilir ve bunlar uygulanabilir.Gerek internet üzerinde gerekse bazı kurum ve derneklerde bilişim - programlama - elektronik tarzında yarışmalar olmaktadır.Onlara katılarak belirli bir zaman içerisinde proje düşünme ,uygulama ve sunma hakkında tecrübeler de kazanabilirsiniz.

Hızla Gelişen Açık Kaynak Projeler

Açık kaynak kodlu bir projenin gelişimi , o projeye verilen katkı ile gerçekleşir. Proje her ne olursa olsun özel denilebilecek yerleri gizlenerek veya kaldırılarak açık kaynak kodlu olarak dağıtılmalıdır.Böylece projeyi indirenlerin yapmak istediği değişiklikler programa bir yama olarak eklenebilir.Proje kullanıcılar için ideal hale getirilebilir , en çok tercih edilen program haline gelir..



Son dönemlere bakacak olursak Wordpress ve Firefox gibi yazılımların developer seçenekleri sayesinde hızla geliştiğini görüyoruz.Bu yazılımların gelişmesi için yardımda bulunmak gerekiyor.

Gelişme potansiyeline sahip açık kaynak kodlu bazı projeler :

1- Mozilla Developer Network

Bu geliştirici ağında sayısız Mozilla ürünlerinin geliştirilmesinde katkıda bulunabilirsiniz.Yine bu ağda bulunan wiki sistemiyle geliştirme için gerekli adımları öğrenebilirsiniz.Uygulama geliştirme bilgileri wiki üzerinde ortalama olarak günlük yayınlanmaktadır. Aktif bir sistemdir.

2- The Chromium Projects

Chromium OS ve Chromium açık kaynak kodlu projeler bu grubun tanınmış projeleridir.Katkıda bulunmak için web sitesi içerisinden gerekli araçları indirebilir ve kodlamaya başlayabilirsiniz.Açık kaynak kodlu projelerin yeni sürümlerinde hataları tespit edebilir ve hataları gidermek için yamaları kendi adınıza gönderebilirsiniz.

3- Apache Software Foundation

Web sunucusu geliştirme projeleri vardır.Apache projelerini geliştirmek için farklı kategoriden istediğiniz bir uygulamayı seçebilirsiniz.Bu geliştirici grubuna gönüllü olarak katılabilirsiniz.Ancak geliştirici olmak için bağlılık ve bilgi gerekiyor.

4- Drupal

Drupal bir CMS portal sistemidir.Ubuntu,Nasa,Beyaz Saray,Zynga gibi büyük siteler tarafından kullanılmaktadır. 16000'in üzerinde tema  1300'ün üzerinde modüle sahiptir.Geliştirmede yardımcı olmak isteyenler Drupal'a ait FORUM üzerinde kod ve modül paylaşımı yapabilir.Drupal sitesi içerisinde gerekli dökümanlar ve videolar vardır.

5- GNOME

GNOME popüler Linux masaüstü dağıtım birimidir.Linux kullanıcılarının dışında ismi pek duyulmamış olsa da kendine ait büyük bir topluluğu vardır.Bu dağıtım birimine kodlarınızla destek olabilirsiniz.Kodlama,geliştirme ve dağıtımda yardımcı olan kişilere ödül verildiği söyleniyor..

6- Ubuntu

Ubuntu Linux tabanlı bir işletim sistemi dağıtımıdır.Her yıl 6 geliştirme dönemi vardır.Kadın programcıları için ayrı bir bölüme sahiptir.Ciddi anlamda bir şeyler öğrenmek isteyenler Ubuntu geliştirme grubunda yer almalıdır.Kaynak bakımından zengin bir sistemdir. Kendine ait yazılım merkezi de vardır.


Listeye TUBİTAK destekli Pardus işletim sistemini eklemek isterdim. Ancak maalesef Pardus sistemi istenildiği durumda değildir.Devlet dairelerinde kullanılacak söylentisiyle büyük bir dağıtım sağlayan pardus günümüzde yerini ubuntuya bırakmış diyebiliriz.Ancak pardus sistemine yönelip geliştirme sürecine destek verirsek pardus işletim sisteminin bir yere varabileceği apaçık ortada..


Bilgisayarınızı LAN ve WAN Üzerinden Kontrol Etme Araçları

Bilgisayarınızdan uzak bir yerdesiniz ve bilgisayarınızda işlem yapmak istediniz. Wake On LAN özelliği sayesinde LAN Pol Power On olarak da bilinen özelik sayesinde bu mümkün. Bilgisayarınızı portlar üzerinden kontrol edebileceğiniz yazılımlar mevcut. Ayarları sizin için otomatik olarak gerçekleştiriyor. İnternet üzerinde bir çok yazılım bulabilirsiniz.



1- AquilaTech’s Wake On LAN

LAN veya WAN gibi sistemlerde Wake özelliğini kullanarak bilgisayarı uzaktan açma ve kapatmaya yarıyor.Akıllı güç seçenekleri özelliklerine de sahip bir yazılımdır.

2-  Nirsoft WakeMeOnLan

Ağ üzerindeki bilgisayarların tümünü görüntüleyen bir araçtır.Bütün bilgisayarları tek tıklamayla açma - kapatma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.Program her başladığında yapmak istediğiniz bir işlemi otomatik olarak kaydedebilir, zaman kazanabilirsiniz.

3- Nyxbull Wake on LAN

Herhangi bir işlem gerçekleştirmek için karşıdaki bilgisayarın MAC adresini kullanır.Herhangi bir işlem yapmak için ayrıntılar düğmesine tıklayıp yapabileceğiniz işlemleri görüntüleyebilirsiniz.

4- WakeOnLan Tool 2

Ağ ayarlarını yapılandırabilir ve yapılandırma işlemine göre kullanım sağlayabilirsiniz.Program basit bir arayüze sahiptir.Yeni başlayanlara değil daha çok uzman kullanıcılara hitap etmektedir.

5- AMP WinOFF

Başka bilgisayarlarda download (indirme) işlemi sonunda otomatik olarak bilgisayarı kapatma özelliği olan bir programdır.Kendine ait protokol yapılandırması ve ayarları vardır.Farklı işlemler gerçekleştirildiğinde bilgisayarın hangi işlemi yapacağını belirleyebilirsiniz.

6- Depicus Wake on Lan

Wake on ile bilgisayarı çalıştırma özelliği vardır.IP adresi ve alt ağ maskesi girişi ile mac adresine paket göndererek işlem yapar.Bağlantı hızı düşük olan bilgisayarlarda sorun çıkarabilir.

7- TeamViewer

Günümüzde en çok kullanılan programdır.Kapalı bilgisayarı açma ,uzak masaüstü bağlantısı ,dosya aktarımı ,toplu sunum ve toplantılar yapabilirsiniz.Ağın tüm kontrolünü program ile yapmak mümkündür.Ofis ortamları için ideal bir programdır.

8-  VoiceWake Lite

Windows Phone 8.1 destekleyen Cortana entegrasyonlu bu sistem sayesinde telefonunuzdan bilgisayar kontrolü sağlayabilirsiniz.Daha çok ofis büro ortamları için tasarlanmıştır.










Laptop Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapılabilecekler

Laptop bataryası insanların en büyük derdidir.Bir sunum veya bir iş ortasında bilgisayarınızın tak diye kapanması sinir bozucudur.Normal koşullarda 6 hücreli piller 2-3 saat batarya süresi vaad etmektedir.Ancak laptopun kullanım biçimi pil süresini doğrudan etkilemektedir.Kullanıma devam ederken pil ömrünü uzatabileceğiniz yöntemleri derledim..



1- Gereksiz Uygulamaları Kapatın

Yukarıda da belirttiğim gibi kullanım biçimi önemlidir.Gereksiz programların doğrudan veya arka planda çalışması gereksiz RAM alanı kaplar.Bununla beraber RAM daha yüksek çalışma voltajı ister.Böylelikle pil daha çabuk biter.

2- Güç Tasarrufu Modu

Güç tasarrufu modu Windows üzerinde detaylı güç ayarları yapabileceğiniz bir özelliktir.Ekran parlaklığı ,ekran kapanma süresi ve grafik kartı ayarları buradan yapılabilir. Uygun ayarlarla piliniz daha uzun süre dayanabilir.

3- Pil Bağlantılarını Temizleyin

Bilgisayarınızın bataryası yerinden çıkan bir şekildeyse aylık periyotlar halinde batarya bağlantılarını gliserin - gliserol veya alkol ile temizleyip kurutmakta fayda var.

4- Laptopu Mümkün Olduğunca Hazırda Bekletin

Bilgisayarın ilk açılışında siz farketmeseniz de %2 - %5 oranında enerjiyi doğrudan kullanır.Bunun için en akıllıca çözüm hazırda bekletmedir.

5- Çoklu İşlemden Kaçının

Yukarıda gereksiz uygulamaları kapatın demiştik.Bir yandan da birden fazla programın çalıştırılması RAM'e yük bindireceğinden pil daha az dayanacaktır. Gerekmediği durumda basit bir program olsa bile çalıştırmayın..


Java - C# Online Açık Kaynak Kod Dönüştürücüler

Programlama dillerine baktığımızda her dilin bir başka dile benzer komutlar içerdiğini görürüz.Ancak bir dili tamamen bilmemiz diğer bir dili de tamamen bilmek anlamına gelmiyor. Bir de şöyle düşünelim.Java bilgimiz yok ancak C# bilgimiz yeterli derecede var.İnternette bulduğumuz bir Java projesini C# diline çevirmek istiyoruz.Bunun için Javada her komutun karşılığı olan C# komutunu bilmek gerekiyor.Bu da iki dili bilmemiz anlamına geliyor.İnternette bulunan online çeviri siteleriyle bu işi yapabilirsiniz. Sitelerin %100 doğru çevirdiğini söyleyemem ancak tatmin edici derecede çeviri yaptığı kesin..



1-Sharpen 

İçerisinde bulunan özel sözdizim ile java c# dönüşümü yapmanıza olanak sağlar.Eclipse plugini vardır.Sınıfları dönüştürme özelliği de vardır.

2-Octopus .NET Translator

Ticari amaçla geliştirilmiş bir projedir.C# hizmetinin yanında VB.Net C++ çevirilerini de desteklemektedir.Diğer çeviri sistemlerine göre daha doğru çeviri yaptığı kabul edilmektedir..

3-Tangible Solution’s Java to C# Converter

Doğru ve kapsamlı çalışan bir sistemdir.Java açık kaynak kodunun tüm klasörünü hassas bir şekilde dönüştürme işlemi sağlar.Premium satışı da vardır.Premium alan kullanıcılar kişisel destek sisteminden de yararlanabilmektedir.

4-XES - Java To C#

Dönüştürücü sistemle beraber sunulan bir kullanım kılavuzu vardır.Bu kılavuz içerisinde sık sık kullanılan kodlar yer almaktadır.Dönüştürülemeyen kodlar için bu kılavuzu inceleyerek gerekli dönüştürme işlemini yapabilirsiniz.C# dilinde acemi olan kullanıcılar için iyi bir kaynaktır.

5-Java Language Conversion Assistant 2.0

.Net uygulamalarını dönüştürmek için kullanabileceğiniz bir araçtır.C# dilini Java diline dönüştürebilirsiniz.

6-Varycode

En kapsamlı dönüştürücüdür.C# ,VB,Java,Ruby,Python ve C++ dilleri arasında dönüşüm sağlar.Online tabanlı olduğu için her yerden erişime açıktır.









Yurtdışında Fiyatı Hızla Düşen Telefonlar

Merhabalar . Daha önce yazdığım UZUN BATARYA ÖMÜRLÜ AKILLI TELEFONLAR yazısı beklediğimden fazla ilgi gördü. Maalesef yazdığım yazı daha çok yurt dışındaki telefonlara hitap ediyordu. Bu yazıyı okuyarak yurtdışından telefon getirmeyi düşünen arkadaşlar için ülkemizde vergilemeden dolayı pahalı olan ancak yurt dışında vergi olan veya olmayan yerlerde aynı anda düşüşe geçen telefonları yazmak istiyorum. Yurtdışından telefon getirip satabilecek durumda olanlar için yararlı bir yazı olacaktır..

1- Moto G (1.Seri)



4.5" IPS LCD ekran 1280x720px çözünürlük
1.2 Quad Core işlemci 1GB RAM
5MP - 1.3MP Kamera
16GB Dahili depolama
Android 4.4 KitKat
2070mAh Batarya
İlk Fiyatı: 11.999INR / 435TL
İndirimli Fiyatı:9.999INR /  360TL

2 - LG G3




5.5" IPS ekran 2560x1440px çözünürlük
2.5Ghz Quad Core işlemci 3GB RAM
13MP - 2.1MP kamera
32GB Dahili depolama - 128GB'a kadar destek
Android 4.4
3000mAh Batarya
İlk Fiyatı: 47.990INR / 1.730TL
İndirimli Fiyatı:36.748INR /  1.330TL

3 - HTC One M8



5" S-LCD Ekran 1920x1080px çözünürlük
2.5Ghz Quad Core 2GB RAM
Ultra Pixel Birinci - 5MP ikinci kamera
16GB Dahili hafıza 128GB'ta kadar kart desteği
Android 4.4 KitKat
2600mAh Batarya
İlk Fiyatı: 49.990INR / 1.810TL
İndirimli Fiyatı:38.990INR /  1.410TL

4 - Nokia Lumia 1520



6" Ekran 1920x1080px çözünürlük
2.2Ghz Quad Core - 2GB RAM
20MP-1.2MP Kamera
32GB Dahili depolama - 64GB Destek
Windows Phone V8
3400mAh Batarya
İlk Fiyatı: 47.000INR / 1.700TL
İndirimli Fiyatı:37.800INR /  1.370TL

5 - Moto X (1.Seri)



4.7" Amoled ekran 1280x720px çözünürlük
1.7 Dual Core işlemci 2GB RAM
10MP - 2MP kamera
16GB Dahili hafıza
Android 4.4
2200mAh batarya
İlk Fiyatı: 23.999INR / 870TL
İndirimli Fiyatı:17.999INR /  650TL

6 - Oppo Find 7



5.5" IPS LCD Ekran 1920x1080px çözünürlük
2.3 Quad Core işlemci 3GB RAM
13MP-5MP Kamera
32GB Dahili hafıza 128GB'ta kadar destek
Android 4.3
2800mAh batarya
İlk Fiyatı: 37.990INR / 1.370TL
İndirimli Fiyatı:32.000INR /  1.155TL

7 - Samsung Galaxy Note 3



5.7" Super Amoled Ekran 1920x1080px çözünürlük
Octa Core (1.9Quad - 1.3Quad) işlemci 3GB RAM
13MP - 2MP kamera
32GB Dahili depolama 64GB'ta kadar kart desteği
Android 4.3
3200mAh batarya
İlk Fiyatı: 49.990INR / 1.810TL
İndirimli Fiyatı:35.000INR /  1.265TL

8 - Apple iPhone 5S



4" Retina ekran 1136x640px çözünürlük
Dual Core A7 işlemci
8MP-Facetime HD kamera
16GB Depolama alanı
iOS v8
İlk Fiyatı: 53.500INR / 1.935TL
İndirimli Fiyatı:40.000INR /  1.445TL

9 - Sony Xperia Z2



5.2" TFT Ekran 1920x1080px çözünürlük
2.3 Quad Core işlemci 3GB RAM
20.7MP-2.2MP kamera
16GB Dahili hafıza - 64GB'ta kadar kart desteği
Android 4.4
İlk Fiyatı: 49.990INR / 1.810TL
İndirimli Fiyatı:36.000INR /  1.300TL

10 - Samsung Galaxy S5



5.1" Super Amoled ekran 1920x1080px çözünürlük
Octa core işlemci 2GB RAM
16MP-2MP kamera
16GB Dahili hafıza 64GB'ta kadar kart desteği
Android 4.4.2
İlk Fiyatı: 51.500INR / 1.860TL
İndirimli Fiyatı:34.900INR /  1.260TL



2015 Yılında Çıkacak Telefonlar Ve Özellikleri

Gün geçtikçe akıllı telefon piyasası gelişiyor. Sadece kısa mesaj ve arama özelliği olan standart telefonlar yavaş yavaş müzelere çekilmeye başlıyor.Teknolojinin kalbi denebilecek Hindistanda ise büyük bir patlama yaşıyor.Geçen her günde üreticiler gelişmiş gözlükler ve telefonların tanıtımını yapıyorlar.



Bu dönemde HTC One M8,Samsung Galaxy S5 ,iPhone 6 ,Sony Xperia Z3 gibi telefonlar ses getirdi.Aynı firmalara ait ileri düzey telefonlar ise 2015 yılı içerisinde piyasaya çıkacak.

1. Samsung Galaxy S6

  • 5.5" Super AMOLED ekran 
  • 1440x2560px çözünürlük
  • Android 5.0 (Lolipop)
  • 2000MHz 8 Çekirdek işlemci
  • 4GB RAM
  • 20MP-5MP kamera
  • 32GB dahili bellek - 128GB 'ta kadar destek
  • 3300 mAh batarya


2. Samsung Galaxy Note 5

  • 5.9" 4K Super amoled ekran
  • Android 5.0
  • 2.9GHz 8 çekirdek işlemci x64 işlemci mimarisi
  • 18MP 1/3" sensörlü kamera 5MP ön kamera
  • Knox Security
  • 32Gb dahili bellek - 128GB'ta kadar destek

3- HTC One M9


  • 5.2 inc 1440x2560 ekran
  • Android 5.0
  • 2.5GHz 8 çekirdek işlemci
  • 4GB RAM
  • 64GB Dahili hafıza - 128GB'ta kadar destek


4- LG G4


  • Android 5.0
  • 1.5GHz Cortex A15 çift çekirdek - 1.2GHz A7 Çift çekirdek
  • 20.7MP Kamera - 5MP Kamera
  • 4G ve 300mbps internet hız desteği


5- Sony Xperia Z4


  • 5.2" QHD ekran 2560x1440px ekran çözünürlüğü
  • Android v5.0
  • 8Çekirdek işlemci
  • Andero 430GPU
  • 4GB RAM


6- OnePlus Two


  • 5.5" JDI 1080p Full HD Ekran
  • Android 5.0
  • 2.5GHz 8 çekirdek işlemci
  • 4GB RAM
  • 13MP -5MP kamera


7- Nokia Lumia 1030


  • 5.8" QHD ekran
  • Windows Phone v8.2
  • Qualcomm işlemci 
  • 3GB RAM
  • 41MP PureViev kamera - 8.7MP kamera
  • 32/64GB kendi hafızası - kart desteği
  • 4300mAh batarya wireless şarj özelliği


8- HTC Butterfly 2


  • 5" LCD - 1080x1920px ekran
  • Android 4.4
  • 2500MHz 4 çekirdek işlemci
  • 2GB RAM
  • 13MP-5MP Kamera
  • 16GB Dahili hafıza - 32GB'ta kadar destek
  • 2700mAh batarya


9- Samsung Galaxy F


  • 5.1" Super amoled ekran 1440x2560 px çözünürlük
  • Android 5.0
  • 2.5GHz 4 çekirdek işlemci
  • 3GB RAM
  • 16MP -2MP Kamera
  • 16/32GB hafıza - 128GB destek
  • 3300 mAh batarya


10- Apple iPhone 7


  • iPhone plus'tan daha büyük bir ekran
  • 4 Çekirdekli A8 işlemci
  • 14MP kamera
  • 256GB ve daha fazla hafıza
  • Yeni tasarruflu batarya teknolojisi

Linux İçin Kullanılabilecek Online Depolama Alanları

Gün geçtikçe dünya üzerindeki veri miktarı kat kat artmaktadır.Offline yedekleme işleminin yanında internet üzerinden kullanılabilecek depolama alanları da önem kazanmaktadır. En ucuz yöntem denebilecek bulut depolama yöntemi güvenlik ,yedekleme,şifreleme için önemli bir kaynaktır. Daha önceki yazılarımda BULUT SUNUCULAR konusunu ele almıştım bu yazımda ise dosya depolama amaçlı sunucuları ele alacağım.Asıl amacım ise linux işletim sisteminin sınırlı olmadığını da gösterebilmektir.



1- CrashPlan : Linux işletim sistemlerine doğrudan entegre edilebilir rahat kullanımı olan bir sistemdir.Atılan dosyalar kendi içerisinde şifrelenerek kaydedilmekte ve isteğe göre ayrıca şifreleme işlemi yapılmaktadır. Yedekleme ve geri yükleme işlemi oldukça basittir.

2- DropBox : En çok kullanılan bulut sunucu yedekleme sistemidir. 2GB bedava boş alan verilmektedir.Referans sistemiyle çalışmaktadır. Referans linkinizle üye olan her kişi başına 500MB alan kazanıyorsunuz. Toplam 16GB alan alabilirsiniz.

3- JungleDisk : Dosya depolamak için sağlam bir altyapısı vardır. Bu alt yapının temeli Amazon ve Rackspace bulut sunucularıdır.Linux üzerinde sorunsuz çalışmaktadır.Çapraz platform hizmeti ile depolanan dosyalar güvenle saklanmaktadır.

4- SpiderOak : Sağlam altyapının yanında güzel bir arayüz arayanlar tercih edebilir. Dropbox gibi bedava 2GB alan sunmaktadır. Bunun yanında alan aylık 10$ gibi bir ücret karşılığı 100GB'ta kadar çıkartılabiliyor.Güvenlik ve senkronizasyon konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi sanmıyorum..

5- Wuala : Dosya senkronize etme ,yedekleme ve dosyaları paylaşma imkanı sağlar.Dosyalar şifrelenerek saklanabilir.Yedekleme işleminden sonra geri yükleme yapmanız oldukça basittir.

Yine de bulut sunucuların bir kısmı ücretsiz hizmet verdiği için pek güvenmemek gerekiyor. Dosyalarınızın bir yedeğini de başka bir yerde bulundurmanızda yarar var..

RJ45 İnternet Kablosu Çakma (Resimli Anlatım)

Çoğu kişinin yapmak istediği ancak büyük dikkat ve uğraş gerektirdiği için çekindiği internet kablosu ve RJ45 jack çakma işlemini resimli anlatmak istiyorum.Elimizdeki jack pensesi eski olduğu için maket bıçağı ve pense de kullanmak zorunda kaldım.Normalde bütün işi sağlam bir jack pensesi ile yapabilirsiniz.


Kablomuzun ucunu soymaya başlıyoruz. Çift yönlü kesici kısmını kullanabiliriz.


Kablolarımızın sırası : Turuncu Beyaz , Turuncu, Yeşil Beyaz , Mavi , Mavi Beyaz, Yeşil , Kahverengi Beyaz ,Kahverengi..

Kablonun iki ucunda da aynı sıralamayı kullanacağız.



RJ45 konnektör içerisine kabloları bu sırada yerleştiriyoruz. İyice kontrol etmemiz gerekiyor. Kablonun çalışmama durumu da olabilir. Kablo uçları eşit olmalıdır.Uçlardaki demirler baskı yapacağı için kablolar demirin altına girmelidir.


8 Pinli konnektör olduğu için pensemizin 8P kısmını kullanacağız.



8P girişine yerleştirip sıkıyoruz. Tam yerleştirmeme durumunda konnektör kırılabileceği için iyice kontrol etmek gerekiyor. Sıkma işlemini tek seferde yapmamız uçlardaki metal iletkenlerin zarar görmesini engelleyecektir.


Kablomuzu yaptık.


Alttan baktığımızda da renklerin sağlam olduğunu görüyoruz. İki tarafı aynı şekilde yapıp sorunsuz bir şekilde kullanabiliriz.


Kendilerine bir pense edinecek arkadaşlara tavsiyem internette set olarak satılan penselere aldanmayın.Almışken kaliteli ve güzel bir tane alın...

Çocuklara Programlama Öğretmek

Katıldığım android eğitim seminerinde verilen örneğe dayanarak yaptığım araştırma sonucunda çocuklara eğlenceli bir şekilde programlama öğretebileceğimiz online web sitelerini gördüm. Biz 13 14 yaşlarındayken günümüzü oyunlarla geçiriyorduk.Şimdi ise mail - youtube gibi sitelerden bana ulaşan 13-14 yaşındaki kardeşlerimiz bu kodu nasıl yapabilirim, böyle bir şey istiyorum hangi dili önerirsin gibi soruları soruyorlar. Bu bir yerde insanı mutlu ediyor. Çünkü programlama doğru düşünme ister, doğru düşünme de genç yaşta başlayacağı için gelecek nesiller bilgisayarı iyi amaçlarla kullandığı takdirde yeni sistemlere,icatlara imza atacaktır.. Maalesef siteler ingilizcedir.



1- Alice

Eğlenceli interaktif animasyonlar oluşturarak 3D programlamanın temelinin öğretilebileceği bir web sitesidir.

2- Crunchzilla Code Monster

59 ders ile javascript kodlama,değişkenler parametreler ve hataları kavratabileceğiniz bir web sitesidir.Renkler ve şekillerle kodlama yapmayı öğretmektedir..

3- Scratch

+6 yaş için uygun görsel programlama öğreten bir dildir.2007 yılından bu yana piyasada var ve 800.000 den fazla program geliştirildi.Yapılan programlar lisanslanarak web sitesine yüklenebilir.Ayrıca Mac,Linux ve Windows platformlarında da sorunsuz çalışır.

4- Etoys

Grafik yoluyla kendi öykülerini yazdırarak basit oyunlar geliştirmeyi sağlayan bir sistemdir.Ayrıca kendi içerisinde ücretsiz müzik erişimi,animasyonlu nesneler bulunmaktadır.

5- Logo

Logo temelde eğitim amacıyla 1967 yılında kullanılmaya başlanan bir dildir.Bu sistemde amaç çocuğun grafiksel anlamda gelişmesini sağlamaktır.Hareketli bir kaplumbağaya göre çizim  yapılmaktadır.

6- Hackety Hack

İçerisinde hack kelimesi geçtiği için ilgi çekeceğini düşünüyorum.Ancak durum biraz farklı. Sistem Ruby dilinin temellerini öğretmek için kullanılmaktadır.Açık kaynak kodlu bir sistemdir.Mac,Windows ve Linux sistemlerinde sorunsuz çalışmaktadır..

7- Hopscotch

Çoğu kişi çocukluğunda seksek oyununu duymuştur.Bu sistem de seksek oyunuyla çocuklara interaktif programlamayı öğretiyor.Sürükle bırak yöntemiyle animasyonlar,oyunlar ve hikayeler oluşturmayı sağlar.iPad cihazlarınızda kullanabilirsiniz..

8- Waterbear

Javascript tabanlı sürükle bırak yöntemiyle programlama öğretilebilecek bir sistemdir.Başlangıç aşamasında görünen bu sistemin geliştirmeye ihtiyacı var.Ancak bu haliyle bile başlangıç seviyesine uygundur..

9- Kodable

iPad kullanıcıları ve +5 yaş için uygun bir uygulamadır.Arayüzü oldukça basittir.Başlangıç seviyesine hitap etmektedir..





En Çok Tutulan Raspberry Pi Projeleri

Raspberry Pi mini bilgisayarlar hakkında  bir kaç küçük bilgi vermiştik.En azından ne olduğunu nasıl geliştiğini öğrenmiş olduk. Her işletim sisteminde olduğu gibi yapılmış ve gerçekten çığır açan işlemler,programlar diye tabir edilen konu doğal olarak Raspberry Pi cihazlarında da var. Bu terimler bilgisayar terimleri olduğu için çoğu ingilizce. Tabii görsel materyaller sayesinde ne olduğunu kolayca anlayabiliriz.Google desteği sayesinde okullara da 15000 civarında Raspberry Pi bilgisayarları dağıtıldı bilgisini de verelim..




1- Karton Raspberry Pi Kasası Oluşturma

Herhangi bir arama motoruna Raspberry Pi yazdığımızda karşımıza klasik bir devre çıkıyor. Dikkatimizi çeken diğer bir nokta ise bu sistemlerin kutularının olmaması.Plastik dış kutuyu bulmak mümkün ancak kendimize de kartondan ve uygun fiyata bir cihaz kutusu yapabiliriz.

İncelemek için tıklayın..

2- Raspberry Pi Overclock (Hız Aşırtma) İşlemi

Bilgisayarın veya sistemin daha hızlı çalışması için overclock işlemi yapılır. Ancak bunu yapmak için profesyonel olmak gerekiyor.Yardımcı makalemiz de ingilizce. Eğer terimler hakkında yeterince bilginiz varsa zorlanacağınızı düşünmüyorum.

İncelemek için tıklayın..


3- Müzik Senkronizasyonu Ve Noel Işıkları

Daha çok tanıtım gibi duran bu projede MIDI bir ses noel ışıklarıyla senkronize için kullanılmıştır.Süreçte kullanılan mp3 ile noel ışıklarının yanması sağlandı.Bunu resimli olarak görebilirsiniz.

İncelemek için tıklayın..


4- Raspberry Pi Destekli Bilgisayar Oluşturma

Bilgisayara bağlantı Raspberry Pi tarafından desteklenen bir işlemdir.Bunu tamamen All-in-one sistem misali entegre etmek de mümkündür. Bunu resimli olarak inceleyebilirsiniz.

İncelemek için tıklayın..

5-Raspberry İle Ev Otomasyonu Yapma

Önceki yazımda bu sistemin üniversitelerde kullanıldığını ve bilgisayar işinin yanında elektronik desteklediğini söylemiştim.Günümüzde ise akıllı ev sistemleri dudak uçuklatan cinsten.Size sunulan otomatik kapanan ocaklar ,lambalar için milyarlar isteniyor.Raspberry Pi ile gelişmiş akıllı ev teknolojilerine hükmetmek mümkündür. Bilgisayar kontrollü açılıp kapanan lambaların bu sistem ile yapılışını inceleyebilirsiniz.

İncelemek için tıklayın..

6- Sensör İle Sıcaklık Ve Nem Kontrolü

Yine akıllı ev teknolojisinde olduğu gibi nem ve sıcaklık kontrolünü Raspberry Pi ile sağlamanız mümkün. Bunun için temel olarak DHT11 sensörü kullanılıyor.

İncelemek için tıklayın..

7- Raspberry Pi Sistemini Güneşle Çalıştırmak

Hep elektrik harcamak nereye kadar ? :).Bu sistem ile cihazımızı bir güneş paneli,araba güç soketi yani çakmak girişi,usb güç adaptörü ve kalem pil ile çalıştırmak mümkün hale geliyor

İncelemek için tıklayın ..

8- Raspberry Pi İle Tek Tuşlu MP3 Player

Daha önce sistemde harddisk olmadığını söylemiştim.USB cihazından alınan müzik dosyalarını çalan ve buton yardımıyla değiştiren bir mp3 player yapmak da mümkün..

İncelemek için tıklayın ..

9- Dijital Çerçeve Yapımı

Günümüzde rağbet gören bir diğer eşya dijital çerçevedir.İyilerinin fiyatları ise haliyle uçuk olan bu dijital çerçeveleri Raspberry Pi ile yapmak mümkündür. Hatta projeyi biraz geliştirerek video oynatıcı,hava durumu göstericisi yapabilirsiniz..

İncelemek için tıklayın..

10- DSLR Kamera Kontrolü

Belki de Raspberry Pi 'nin ne kadar gelişmiş olduğunun kanıtını gösterebilen diğer bir sistem de DSLR kameradır.Kablosuz bir şekilde bağlantı sağlayarak uzaktan kontrol ile kamera işlemlerini tek tıkla yapmak mümkündür.Kullanacağınız kamerayı Raspberry Pi içerisine gömmek yeterlidir.Örneği inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz..

İncelemek için tıklayın..

Gördüğünüz gibi Raspberry Pi ile bir çok elektronik aygıtın yaptığı işi yapmak mümkün. En kısa zamanda bir adet edinerek inceleme yapmayı düşünüyorum..



Hızla Yayılan Raspberry Pi Bilgisayarlar

Raspberry Pi mini bilgisayar olarak tanıntılabilir. İngilterede ortaya çıkan bu ortalama kredi kartı büyüklüğündeki cihazlarlardır.

Tamamen eğitim üzerine geliştirilen bu mini bilgisayarların fiyatı sadece 25$ olarak geçiyor. Tabii bulunduğumuz ülkede vergiler, gitti-geldi,uçtu-kondu ücretleri eklenince güvenilir yerlerdeki  fiyatı 135 - 140 USD yi yani 250 300 TL yi buluyor. İsminin duyulmamış olması normal çünkü 250 300 liraya kredi kartı büyüklüğünde bir kasa almak yerine netbook almayı tercih ediyoruz.



Sistem tamamen broadcom mikroişlemcisi üzerine kurulmuştur.İlk aşamada 256MB RAM e sahip bu bilgisayarlar sonradan 512MB RAM'e kadar çıkarılmıştır.Kendilerine ait bir harddiski olmadığı için hafıza kartlarıyla çalışmaktadır.Hatta ve hatta bu Pi sistemler üniversitelerde o kadar yaygınlaştığı için kendine ait uygulamaların bulunduğu Pi Store hizmete açılmıştır.Aynı Google Play'de olduğu gibi onlarca uygulama kategorilere ayrılmış ve indirmeye sunulmuştur. Bu cihazlarda Raspbian işletim sistemi bulunur.Ayrıca Debian ,Arch Linux işletim sistemleriyle de çalışır.Üniversiteler için geliştirildiği için programlama ve elektronik üzerine kurulmuştur . Bu Pi bilgisayarları birbirine bağlayarak basit sunucular haline getirebilir, TV 'lerden HDMI ile görüntü aktarımı yapabilir hatta office gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz..



Özellikler:

  1. İşlemci: Broadcom BCM2835 (700MHz, ARM1176JZF-S tabanlı)
  2. Grafik İşlemcisi: Broadcom VideoCore IV (OpenGL ES 2.0, 1080p destekli) 
  3. 512MB RAM
  4. İşletim sistemi: Debian GNU/Linux, Fedora, Arch Linux
  5. Kart boyutları 85.6 x 53.98 x 17mm
  6. Power Micro USB socket 
  7. İngiltere menşeilidir

Könektörler: 
  1. Ethernet portu 
  2. HDMI yuvası  
  3. 4-pole (TRRS) 3.5mm ses/video TEK jakı
  4. 4 adet USB 2.0 Dual
  5. Yeni GPIO port (40 pin)
  6. Kamera Dizisel Arabirimi (CSI) Bağlantısı 
  7. Düz LCD Panel DSI 
  8. MicroSD Kart Okuyucu 






Nokia Z Launcher Android İndir

Nokia firması çok ses getirecek Android tableti N1'i ve Z Launcher uygulamasını tanıttı. Bir çok telefon firması akıllı telefon işine girdikten sonra iflasın eşiğine geldi.Nokia bunlardan ibret almış olacak ki eski nesil çok ses getiren telefon dönemine dönme çabası içine girdi.Tablet genel olarak kolay kullanım ve yüksek performans vaad ediyor. Söylediklerinin ne derece arkasında duracaklar bilinmez ama tanıtımı bile dikkat çekecek şekilde..Uygulama benim kullandığım tablete uyumlu değil. yine ne olursa olsun apk dosyasını buldum ve sizin için inceledim APK olarak indirmek için
TIKLAYIN..
Z Launcher Uygulamasını Google Play' den  İndirmek İçin TIKLAYIN!



Z Launcher uygulamasının örnek bir videosu :


Kurduğum uygulamadan görüntüler.(Uygulama desteklemediği için bir yerden sonra çalışmayı durdurdu..)


Fix My Browsers - Tarayıcı Onarma Programı

Günümüzde virüslerin yayılmasının en temel yolunun internet olduğu apaçık ortada.Yayılan virüslerin çoğu sistemi yavaşlatırken bir kısmı da çökertiyor. Tarayıcıya bulaşan virüsler ise ana sayfayı değiştiriyor ,gereksiz eklentiler kurarak internet ve tarayıcı hızını düşürüyor .Bazılarında eklentiyi kaldırmak çözüm olsa da bazılarında eklenti tarayıcıya musallat olmuş gibi görünüyor.Özellikle kurulan toolbarlar rahatsız eden durumlar oluşturuyor.



Piyasada ise bunları temizleyen farklı anti malware yazılımlar veya yöntemler mevcut.Paylaşacağım uygulama ise bunlardan sadece bir tanesi. Tek tuşla eklentileri devre dışı bırakıyor,tarayıcı geçmişini temizliyor ve ayarları normal hale getiriyor.Programın arayüzü aşağıdaki gibidir.


Program arayüzünde temel olarak 3 tarayıcı görünüyor ve tıkladığınız tarayıcının bilgileri düzeltiliyor. Programın tarayıcı desteği de vardır. Program açıldıktan sonra simgesini saatin yanına eklemektedir.Simgeye sağ tıklayarak istediğiniz tarayıcıyı onarabilirsiniz.Dilerseniz tek tuşla bütün tarayıcılara aynı işlemi tek seferde yapabilirsiniz.Program bazı işletim sistemlerinde yönetici olarak çalıştırılmalıdır.


Desteklenen tarayıcılar:

  1. Internet Explorer
  2. Google Chrome
  3. FireFox
  4. Safari 
  5. Opera
Programı İndirmek İçin : https://yadi.sk/d/929LR84AcoaLJ


İnternet Bağlantı Sorunlarını Denetleyen Program

İnternet bağlantısını herkes farklı amaçlarla kullanmaktadır. Her kullanıcı bağlantı sırasında bir takım hatalarla karşılaşmakta ve bağlantıyı gerçekleştirememektedir. C++ diliyle kodlanmış "Why Can't I Connect ?" programı ile bağlantı sırasında karşılaştığınız hataları gözden geçirebilir ve çözümüne ulaşabilirsiniz.
Kısaca bu programla ;

  • Ağ ayıklama
  • Ağ tanımlama
  • E-Posta bağlantısı ve hata ayıklama
  • Veritabanı bağlantısı ve hata ayıklama
  • LDAP bağlantısı ve hata ayıklama
  • İnternet relay chat bağlantısı ve hata ayıklama
  • Usenet bağlantısı ve hata ayıklama
  • Ağ saldırı tespiti
işlemlerini yapabilirsiniz. Program arayüz olarak basit bir görünüme sahiptir. Şu an için Türkçe dil desteği yoktur. Kullanımına basit bir örnek verecek olursak;

Örneğin FTP sunucusuyla bağlantı kurmaya çalışıyor ve bir hatayla karşılaşıyorsunuz. Hata tespiti için COMMON seçeneğinden FTP seçilir , ip ve port bilgileri girilir. Bağlantının başarısız olmasının nedeninin kaynağı bir süre sonra size görüntülenecektir.

Program arayüzü aşağıdaki gibidir.


Programı indirmek için Bu Adresi kullanabilirsiniz..

İşinizi Kolaylaştırabilecek Uygulamalar

Yazılım sektörü o kadar hızlı ilerliyor ki günümüzde en ufak bir durumu kolaylaştırabilecek yazılımlar oluşturulabiliyor.Oturduğumuz yerden fatura ödemeleri,canlı yayın akışı,maç sonuçları hatta yemek siparişleri bile tek tuşla yapılabiliyor. Bunlar ve bunlar dışındaki bir çok uygulama Android ,IOS ve Windows marketlerinde mevcut.



Kullanabileceğiniz uygulamalardan bir kaç örnek eklemek istiyorum..

1- Shots

Bazılarının ne kadar hoşuna gitmeyecek olsa da bu uygulamanın finanse işlemini Justin Bieber yapmaktadır.Bu uygulama ile sosyal ağlarda Selfie paylaşabilirsiniz.Uygulamayı ücretsiz olarak Google Play Store'dan edinebilirsiniz.

Tıklayın

2- Songza

Ruh halinize göre çalma listesi oluşturan bir programdır. Android'e ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Tıklayın

3- Kitestring

Bir kişinin gerçekten güvende olduğunu anlayabileceğiniz bir uygulamadır.Şöyle açıklayayım kullanıcıya belirli aralıklarla mesajlar göndererek o kişinin telefonunun kapalı olup olmadığını vs. öğrenebilirsiniz. Genellikle anneler tarafından tercih edilen bu uygulama ile çocuklar güvende tutulur.Uygulma internet ile çalışır.

Tıklayın 

4- Toggl

Bir günün özetini kaydederek akşam günlük gibi inceleyebileceğiniz bir uygulamadır. Uygulamayı kullanan çok kişi var.Uygulama 30 gün ücretsiz daha sonra 5$ gibi bir ücret karşılığı alınıyor.

Tıklayın

5- Stoodle

Öğrenciler ve öğretmenler için geliştirilmiş sanal çalışma ortamı sunan bir sistemdir.Beyaz bir tahta üzerine ders vb. işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.Diğer bir özelliği ise yaptığınız bu dersler ücretsiz olarak bir bulut sunucu üzerine kaydedilmekte ve istediğiniz zaman erişime açılmaktadır.

Tıklayın

6- Afterlight

Popüler bir mobil fotoğraf düzenleyici programdır.59 farklı filtre ve 66 farklı doku üzerine işlem yapılabilmektedir.Özellikle instagram hesabı olanlar tarafından tercih edilmektedir.Program 0.99$ gibi bir ücretle satın alınabilir.

Tıklayın 

7- Yik Yak

Bir sosyal platform olarak açıklanabilir.Her kullanıcı yakınındaki insanı anonim olarak görür ve paylaştığı düşünceyi puanlayabilir.Sosyalleşmek isteyenler için ideal bir programdır.

Tıklayın

8- Frontback

Ön ve arka kamerayı kullanarak eğlenceli fotoğraflar çekip paylaşabileceğiniz bir uygulamadır.Diğer uygulamalardan ayrılan bir özelliği ön ve arka kamerayı aynı anda kullanabilme özelliğidir. Program ücretsizdir..

Tıklayın

9- Shazam

Radyoda bir şarkı yakaladığınızı varsayalım.Şarkının kime ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu programı android telefonunuzda çalıştırıp sesi dinletin .Eğer şarkı sistemde tanımlanmış ise şarkı ve şarkıcı adı ekranınızda görünecektir.

Tıklayın

10- Logic Simulator

Unity ile yapılmış ve daha çok elektrik-elektronik işiyle uğraşan kişilere hitap eden bir programdır.Program ile mantıksal kapıları dizerek devre tasarlayabilir ve lamba kullanarak çıkış değerini ölçebilirsiniz.Program ücretsizdir.

Tıklayın




Eski Bilgisayarınızı Hızlandırın

Çoğumuz durumlar gereği yeni nesil bilgisayarlara göre zayıf sistemler kullanıyoruz. Şu günlerde elimizdeki para anca bilgisayarın belli başlı parçalarını değiştirmeye yetiyorsa ve hangi parçayı değiştireceğinizi seçemiyorsanız bu yazı size göre. Doğru hamlelerle bilgisayarınızı bir süre daha idare edebilecek duruma getirmek sizin elinizde. Tabii her şey donanımla bitmiyor. Eski sistemlerin kullandığı ağır programların yerine alternatif olarak küçük ve bedava yazılımları tercih edebilirsiniz. Peki doğru hamlelerle bilgisayarı nasıl hızlandırabiliriz ?



Mümkün Olduğu Kadar Ücretsiz ve Küçük Yazılımlar Yükleyin 

En çok kullanılan yazılımlardan PDF okuyucular ve antivirüsler için alternatif çözümler arayabilirsiniz. PDF okutmak için Adobe Reader yerine Foxit Reader gibi alternatifleri kullanabilirsiniz. Antivirüs için doğru seçim çok önemlidir.Bilgisayarı yavaşlattığı bilinen kaspersky antivirüsünden uzak durmaya çalışın. Bunun yerine Avast ve Eset Nod32 antivirüslerine yönelebilirsiniz.

Kullanmadığınız Programları Mutlaka Silin 

En çok yapılan hatalardan biri de kullanılmayan programların sistemde tutulmasıdır. Genellikle alınan bilgisayarların içerisine ne olduğu belirsiz bir çok program kurulur. Bu programlara ait kayıt bilgileri regedit kayıt sisteminde tutulur. Bir kayıt aranırken fazla kayıt bulunması bekleme süresini arttırır. Bekleme süresinin yanında programların bir kısmı arka planda çalıştığı için RAM tüketimi artmakta ve bilgisayar bir süre sonra işlem yapamaz duruma gelmektedir.

RAM Takviyesi Yapın

RAM diğer donanımlara göre daha ucuzdur.Takılması en basit parçalardan biri RAM olduğu için ilk işiniz RAM arttırmak olsun.Yukarıda da belirttiğim gibi programlar çalışırken RAM içerisinde tutulur .RAM miktarı ne kadar fazlaysa açabileceğiniz veya arka planda çalıştırabileceğiniz program sayısı o kadar fazla olur. Yalnız dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta kullandığınız RAM belleğin soket türü ve hızıdır. DDR DDR2 DDR3 gibi RAM soketleri birbiriyle uyumlu olmadığı için RAM'i anakarta takamazsınız. Örneğin hızı 400Mhz olan bir RAM'in yanına 667Mhz bir RAM takarsanız hız konusunda uyumsuzluk yaşayabilirsiniz..Windows7 kullanıcıları EBoostr ile flash belleği RAM olarak kullanabilir.. Hızda çok hafif bir değişiklik sağlayabilirsiniz.

SSD Harddisklere Yönelin

Bu madde yeni nesil bilgisayarlar için de geçerlidir. SSD harddiskler flash diskler gibi hızlı çalışmaktadır. Yurt dışından ucuza getirtebileceğiniz bir SSD ile bilgisayarınızın hızını katlayabilirsiniz

Ekran Kartınızı Değiştirin

Eğer kurulu olan oyun veya programlarda donmalar yaşıyorsanız ve RAM miktarınız yeterliyse sorun ekran kartından kaynaklanıyor demektir. Yeni nesil program veya oyunlar için iyi ekran kartları gerekmektedir. Onboard ekran kartı kullanan bir kullanıcı oyun veya programdan yeteri kadar performans alamaz. Ayrıca kullanılan onboard ekran kartı işlemci üzerine ayrıca yük bindireceği için bilgisayarda ısınma ve performans düşüklüğü olacaktır. Bir ekran kartı alırken veri yolu genişliği (Bit) ve bellek miktarı (MB-GB) göz önüne alınmalıdır.Ayrıca Ekran kartları da RAM'lerde olduğu gibi farklı soketlere oturabilir ve hatta bilgisayarın güç kaynağından ekstra enerji gereksinimi duyabilir.

Ağ Güvenliğine Önem Verin

Ağ güvenliği gerçekten önemli bir kavramdır.kablosuz ağ kullanan bir kullanıcının güvenliği yerinde değilse bilgisayara virüs trojan gibi yazılımlar bulaştırılabilir. Bunun için gerektiği yerde kablolu ağlar kullanılmalıdır. Ağ güvenliği için yazdığım yazıları okuyarak ekstra bilgilere ulaşabilirsiniz.

Başlangıçta Çalışan Gereksiz Uygulamaları Kaldırın

Başlangıçta çalışan programların büyük bir kısmı arka planda çalışmaya devam ettiği için bilgisayarın açılışı yavaşlamakta ve arka planda çalışan gereksiz uygulamalar RAM'i yetersiz duruma getirmektedir.Başlat - Çalıştır ile açılan pencereye msconfig yazarak başlangıç sekmesini sık sık inceleyin. Gereksiz gördüğünüz veya açılışta update yapan programları kaldırın.Hatta gerekli ise tümünü devre dışı bırak seçeneğini seçin veya yalnız antivirüsü çalıştırın..

Temp Dosyalarını Disk Temizleme İle Temizleyin 

Temp klasörü internette gezerken karşılaştığımız bir takım dosyaları depolayan klasördür. Bu klasörün büyük boyutlara ulaşması bilgisayarınızı yavaşlatacak bir etkendir. Bunun için CCleaner programını kullanabilir ve bütün dosyaları temizleyebilirsiniz.Eğer program kurma konusunda tereddütleriniz varsa Windows içerisinde bulunan Disk Temizleme programı ile bu işi yapabilirsiniz. Bunun için Başlat - Çalıştır yazın çıkan pencereye Disk Temizleme yazın karşınıza çıkan pencereden temizlemek istediğiniz sürücüyü seçin. Böylelikle sistemdeki Temp dosyaları ve hatalar giderilecektir.

Eğer Bilgisayarınızın Hala Yetersiz Olduğunu Düşünüyorsanız Alternatiflere Göz Atın

Bilgisayarınıza daha düşük bir işletim sistemi kurmayla işe başlayabilirsiniz. Yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değildir.Genellikle eski bilgisayarlar medya bilgisayarları veya server olarak kullanılabildiği için daha çok  Snag Media Portal, OpenELEC, Kodi gibi alternatiflere göz atın.Bilgisayarınız 200 TL civarı bir fiyata satılıyorsa raspberry pi , mini android bilgisayarlara göz atın. Ayrıca Linux işletim sistemlerini de kullanabilirsiniz..

Hız Aşırtma İşlemi Yapın 

Kendinizi bilgisayar konusunda yeteri kadar bilgili ve şanslı hissediyorsanız overclock işlemi yapabilirsiniz.Bu riskli bir iştir. BIOS üzerinden voltaj değişimi yapılacağı için bilgisayarınızın kullanılmaz hale gelmesine kadar gider. Bu işlemi adım adım anlatmak istiyordum . Ancak uygun bir pc bulamadım.Umarım ilerleyen zamanlada overclock işlemini adım adım anlatabilirim..


Uzun Batarya Ömürlü Akıllı Telefonlar

Telefon üreticileri hemen hemen her ay içerisinde yeni bir model tanıtımı yaparak akıllı telefon sektörünü hızla büyütüyor. Akıllı telefonlarda aranan özelliklerin başında batarya (pil) ömrü , dış görünüşü,kamera çözünürlüğü gibi özellikler geliyor. Akıllı telefon kullanıcılarını prizlere mahkum etmemek için batarya ömrü uzun olan telefonları listeledim. Telefonların büyük bir bölümünü ülkemizde bulmak zor ancak yurt dışından getirme fırsatı olanlar uygun fiyata batarya ömrü uzun olan bu telefonları getirebilir. belki de bu telefonlar kulağa farklı gelen ve ülkemizde satılan markalarla aynıdır.. (Telefonları ve özelliklerini yabancı bir siteden derledim. Alışveriş sitelerinde çin malı diye tabir edilen telefonların bir kısmı bu telefonların aynısı veya benzerleridir. Çin malı tabiri ise yurtdışından getirilmiş olmalarından kaynaklıdır.)

1. Gionee M2



Özellikleri :

  • 4200 mAh batarya
  • 5" Ekran
  • 1.3 GHz Quad Core Cortex A-7 İşlemci
  • 1GB RAM
  • 8MP - 2MP Kamera Çözünürlüğü
  • 4 veya 8 GB Dahili Hafıza ve Hafıza Kartı Desteği
  • Android 4.4 (Kit-Kat)
Yurtdışı fiyatı ortalama 9711 Hindistan Rupisi (INR) - Yaklaşık 355TL

2.Micromax Canvas Juice


Yurt dışında sık sık Nokia Lumia telefonlarla kıyaslanan ve kafa tutabilen bir telefon olarak bilinir.

Özellikleri :

  • 3000 mAh batarya
  • 5" Ekran 
  • 1.3 GHz Dual Core Mediatek İşlemci
  • 1GB RAM
  • 5MP Arka , VGA ön kamera
  • 4GB dahili hafıza , hafıza kartı desteği
  • Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Yurtdışı fiyatı 6100 INR - Yaklaşık 225 Türk Lirası

3.Micromax Canvas Nitro


Motorola Moto G ile kıyaslanan ve ondan daha iyi performans sergileyen batarya ömrü daha uzun telefondur.

Özellikleri :

  • 2500 mAh batarya
  • 5" Ekran 720p çözünürlük
  • 1.7 Octa Core (8 Çekirdek) Mediatek İşlemci
  • 2GB RAM
  • 13MP arka ,5MP ön kamera
  • 8GB Dahili hafıza,kart desteği
  • Android 4.4 (KitKat)
Yurtdışı fiyatı 12000 INR - Yaklaşık 450 Türk Lirası


4. Asus Zenfone 5



Yurtdışı fiyatı Türkiye fiyatına göre yarı yarıya ucuz olsa da ülkemizde bulabileceğiniz bir telefondur.

Özellikleri :

  • 2110 mAh batarya
  • 5"  720p ekran
  • 1.6 GHz Dual Core Atom işlemci
  • 2GB RAM
  • 8MP - 2MP kamera
  • 8GB Dahili hafıza , hafıza kartı desteği
  • Android 4.4 (KitKat)
Üzülerek söylüyorum yurtdışı fiyatı 9999 INR - Yaklaşık 365 Türk Lirası - Türkiye Fiyatı 700 + TL

5. Motorola Moto E


Özellikleri :

  • 1980 mAh batarya
  • 4.3" Ekran
  • 1.2 GHz Dual Core Qualcomm Snapdragon işlemci
  • 1GB RAM
  • 5MP Kamera
  • 4GB dahili hafıza, hafıza kartı desteği
  • Android 4.4 (KitKat)
Yurtdışı fiyatı 6999 INR - Yaklaşık 255 Türk Lirası


Web Tasarım İçin Online Web Araçları

Web sitesi oluşturmak için geliştirme araçları göz ardı edilemez. Geliştirime araçları kullanmadan basit bir arayüzde tasarlanan web siteleri çok kod ,zaman ve emek ister. Online olarak tasarım, web siteleri yapmak geliştirilen web siteleriyle mümkün olmaya başlamıştır.Online olarak web sitesi yapabileceğiniz sitelerin listesi ve incelemesini aşağıda veriyorum .. Kolay gelsin ..


Flexy Boxes : Seçtiğiniz tasarım şekline göre alanları otomatik olarak oluşturmaktadır.Yapmanız gereken eğer gerekiyorsa kodu kendinize göre düzenlemek ve görünen alanlar üzerinde ekleme yapmaktır.

One Pager : Küçük işletmelerin veya kişisel site tasarımcıların yardımına yetişen bu sistem sayesinde tek sayfalık web sitelerini oluşturmanıza ve oluştururken görüntülemenize olanak sağlar. Kısa yoldan fotoğraf-video galerileri,iletişim formları,sosyal medya butonları ekleyebilirsiniz.

Adobe Browser Lab. : Dreamweaver  içerisine entegre edilmiş bir adobe ürünüdür.Dreamweaver ile doğrudan başlatabilir,web sitenizi farklı yollarla önizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yola : Belirli şablonlarla beraber dolduracağınız formla web sitesi oluşturabilirsiniz.Yola ile Google Maps,Flickr,Picnic gibi hizmetleri web sitenize entegre edebilirsiniz.

Ceaser : CSS kullanarak basitleştirilmiş hafif animasyonlar yapabileceğiniz bir araçtır.Yükseklik , genişlik gibi değerleri belirleyerek web sitesine entegre işlemini kolaylaştırabilirsiniz.

Squarespace : Yaratıcı blog tasarımları ,web geliştiricilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek temel araçlar içerir. 3 kolay adımda basit bir web sitesi tasarlayabilirsiniz.

MockingBird Mockup Tool : Bir çok simge içeren bu sistemde sürükle bırak özelliği ile kolay ve hızlı web siteleri tasarlayabilirsiniz.

Jimdo : Tek sayfalı ve PayPal mağaza şifre korumalı web sitesi yapabileceğiniz bir sistemdir.Ayrıca kendine ait araçlarla siteniz profesyonel siteler gibi görünecektir.

Wix : Kendi içerisinde her kitleye hitap eden temalar bulunmaktadır. Bu temalar kendi içerisinde özelleştirilebilir özellikler de sunmaktadır.Sürükle bırak işleminin yanında işlevsel bir editöre sahiptir.Google dostu HTML5 web siteleri oluşturmak için güvenle kullanabilirsiniz.

Intuit Websites : Daha çok işletmelere hitap eden yaratıcı ve etkili web siteleri oluşturmak için kullanabileceğiniz bir sistemdir.

Bootstrap Web Siteleri İçin Editörler

Başlık biraz yabancı gelebilir.Bootstrap kolayca telefon ,tablet,masaüstü bilgisayarlar,farklı çözünürlükte cihazlar için uygun görünümü sağlayan tema tasarım yapmanızı sağlayan açık kaynak kodlu framework'tur. Bootstrap ile bir web sitesi için gerekli olan tüm tasarımları yapmak mümkündür.Paylaşacağım web sitelerinden bir kaçı ücretli bootstrap hizmeti sunsa da ücretsiz kullanım sağlayan web siteleri de işinizi görecektir.



1- Bootply :  Yalnız editör gözüyle bakılmaması gereken bir sitedir.İçerisinde gerçekten geniş bir kod kütüphanesi vardır.

2- Jetstrap : Sürükle bırak işlemi yapabilirsiniz.İçerisinde JS kütüphaneleri vardır.Bir nesneyi biçimlendirme sırasında nesneyi anlık olarak görme şansınız vardır.

3- Bootstrap Magic : En kullanışlı editörlerden biridir. Editörlerde aranan canlı gösterme özelliği vardır.Bootstrap 3 ve JS kullanarak oluşturma sağlar.

4- Brix.io : Duyarlı arayüzler ile daha hızlı web siteleri oluşturmanıza olanak sağlar. HTML ,CSS ve JS düzenleme oluşturma işlemlerinizi daha kolay hale getirmektedir.

5- Divshot : Bootstrap ,Foundation ,Ratchet gibi en popüler çeviricilerle çalışır.JS,CoffeeScript,LESS ve HTML için özel kütüphaneleri vardır.

6- BootSwatchr : Bir web sitesinin ilk aşaması sizin için tema oluşturma veya değiştirme ise özelleştirilebilir çözümler sunan bu sistemi deneyebilirsiniz.

7- Pinegrow : Mac ,Linux ve Windows sistemlerde kullanılan bir masaüstü uygulamasıdır.Çoklu sayfa düzenleme ,CSS ,LESS ve Bootstrap düzenleme bileşenlerini sunuyor.

8- KickStrap : Bootstrap oluştururken katmanları güncel tutmak isteyenlerin kullanabileceği bir çözümdür.CSS ve JS bileşenlerini kullanabilirsiniz.Ek bir kurulum gerektirmeden dosyaları doğrudan sunucunuza aktarabilirsiniz.

9- Bootstrap Live Editor : HTML tabanlı özelleştirme yapmanıza olanak sağlayan bir web sitesidir.

10- Layoult : Basit kodlamalarla arayüzler oluşturabileceğiniz web sitesidir.Sürükleme bırakma işlemi olması arayüz yapımını kolaylaştırmaktadır.HTML veya başka bir dil entegre edebilirsiniz.


Kod Yazmadan Mobil Uygulama Geliştirme

Herhangi bir web ,yazılım geliştiricisinin oluşturduğu bir uygulama veya bir projenin ayakta kalması için uzun yıllar hizmet edebilmesi , sık sık güncellenebilmesi ,güncellenemez ise o halde uzun süre iş görebilir olması gerekir. Daha önceki yazılarımda  Zengin metin editörleri , android için kod editörleri , java kod geliştirme araçlarını ele almıştım. Hepsinin ortak bir yanı var. Hepsi için kod bilgisi gerekiyor. Kodlama olmadan hiç bir uygulama geliştirme işlemi yapamıyorsunuz. Ancak bu yazıda anlatacağım web siteleri ile hiç kod yazmadan veya küçük komutlarla basit mantıkta çalışan uygulamalar geliştirebilirsiniz..



1- Apper : Kodlama bilgisi gerektirmeden büyük gibi görünen projeler yapmak istiyorsanız bu web sitesi size uygundur.Web ve mobil uygulamalarınızı müşterilere yayımlamak için uygun bir ortam sunar..

2- Siberian CMS : İçerisinde bir sürü montaj modülü vardır.Aynı wordpress sistemi gibi çalışır.Modüller sayesinde bir yandan online uygulamalar da oluşturabilirsiniz.

3- InVision : Daha çok görsel tasarım odaklı bir online geliştirme ortamıdır.Adobe ,Getty Images, LinkedIn gibi büyük sistemler invision ile çalışır.Photoshop,Sketchup gibi yazılımlara da entegre olabilir.

4- Proto.io : İnteraktif uygulamalar geliştirmek isteyenler için özel bir sitedir.Animasyonlar için tavsiye edilir.

5- HotGloo : Geniş widget kütüphanesine sahip bir sistemdir.Masaüstü ,tablet,mobil için wireframe yani iskelet oluşturmanıza olanak sağlar.

6- AppMachine : Varsayılan JS komutları eklenebilen daha çok web siteleri ve native uygulamalar oluşturmak için kullanılan bir sistemdir.35 ön kod sunarak işinizi kolaylaştırmaktadır.

7- Justinmind : Google glass için önceden yaratılmış kart ve desenler sunarak uygulama geliştirmenize olanak sağlıyor.Windows8 uygulama örnekleri yaratarak menülerde ve girişlerde kütüphaneler de sağlıyor.

8-  PowerMockUp : PowerPoint için sunumlar gerçekleştirebileceğiniz eklentiler sunuyor.

9- Yapp : Web tasarımcılar için kolayca mobil uygulama geliştirebilecekleri hizmetler sunan bir sistemdir.

10- GridSet : Düzen ızgaraları ile ayrıntılı web siteleri hazırlayabileceğiniz bir sistemdir.


Web-Mobil Uygulaması Yaparken Yararlanabileceğiniz Siteler

Eskiden sık sık flash ,java veya html uygulamaları içeren web sitelerine takılırdık. Çocukluğumuz bunlarla geçti. Günümüzde ise  oyun olarak incelediğimizde tamamen FPS,RPG,MMO gibi oyunlar ön plana çıktığını görebiliriz.Eski oyunların veya eski platform dillerinin öldüğünü düşünebilirsiniz.Ancak yanılıyorsunuz. Günümüzde akıllı telefonların da yaygınlaşmasıyla severek oynadığımız oyunların ,uygulamaların bir kısmının html ,javascript ve css desteğiyle yazıldığını tahmin edebiliyoruz. Siz de mobil uygulamalar geliştirirken C#,Java-Android dillerinin yanında html ,JS,CSS dillerine de yönelebilirsiniz. Geliştirdiğiniz bu oyun veya programlar html tabanlı olduğu için bilgisayara da entegre ederken zorlanmacaksınız..



1- Codepen : Çok şık bir arayüze sahip olan bu sitede hazır sistemler bulabilirsiniz.Bir yandan da yapılan değişiklikler anında görüntülenebilmektedir.Uygulamalara ait HTML ,JS ve CSS kodları da seçtiğiniz uygulamanın içerisinde mevcuttur. Genişleyen bir kütüphaneye sahiptir.

2- CSSDesk : CSS diline ait kod parçacıklarını oluşturabileceğiniz ve anında görsel olarak izleyebileceğiniz  bir sitedir. Yazılan onlarca kod kütüphanelerde paylaşılabilmektedir. İstediğiniz takdirde kendi yazdığınız kodları da başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

3- JSFiddle : 30dan fazla JS kütüphanesi ,CSS için SCSS ,JS için CoffeeScript içeren bir sistemdir.Dışarıdaki dosyaları ekleme ve görüntüleme imkanı da sunar.

4- Google Code Playground : Google'nin sağladığı bütün API'leri denemek için web geliştiricileri tarafından kullanılan web tabanlı bir araçtır.Herhangi bir dış editör kurmanıza gerek yoktur.

5- JSBin : CoffeeScript, TypeScript, Traceur, JSX içerir.Bunun yanında 40 civarı JS kütüphanesi vardır.Harici dosyalar elle editöre eklenebilir ve görüntülenebilir.Daha çok JS kullanıcıları için gereklidir.

6- Dabblet : HTML oyun yapımcıları için interaktif deneme çözümleri sunan bir hizmettir.GitHub servisiyle dosyaları gömüp embed kod parçaları elde edebilir ve kullanabilirsiniz. Mozilla ,Chrome,Safari desteği vardır.

7- Liveweave : Teamviewer programı mantığıyla çalışır. 20 civarında JS kütüphanesi vardır.Biraz garip gelse de geliştirdiğiniz uygulamayı gece görüşü modunda deneme şansınız var.Anlık çalışma hizmeti de sunuyor.

8- Editr : JS geliştiricileri için kullanılabilecek bir hizmettir.Wordpress plugini ile web sitenize de entegre edebilirsiniz.HTML ve JS sunucuları üzerinde barındırılabilir hizmet sunuyor.

9- D3 Playground : Gerçek zamanlı bir şekilde D3.js dosyası üzerinde değiştirme işlemi yapmanızı sağlar.

10- HTML5 Playground : HTML5 kütüphanesi içerir. HTML5 dönüşümü sağlar.

Tarayıcı Güvenliği İçin Monitörler

İnternette surf yapmak bilindiği gibi pek güvenli bir işlem değildir. Bir web sitesine girdiğimizde web sitesinin arka planında nelerin çalışıp nelerin çalışmadığını kodlayan kişiden başka kimse bilemez.Güvenlik riski oluşturabilecek bu durumlara karşı güvenlik monitörleri kullanılmaktadır. Bu yazılımların büyük bir kısmı tarayıcı üzerinde çalışmaktadır.



1- Netsparker Community Edition : Web sitesindeki güvenliğinizi tehdit eden durumları doğrudan gösterebilen bir yazılımdır.

2- Web Securify : Kendine özel istemci güvenlik paketleri olan bir yazılımdır.Web tarayıcınızla optimize bir şekilde çalışır.

3- Wapiti : Bu uygulama ile bir çok açığı tarama şansınız vardır.Bunlar ;


  • Dosya açıkları
  • Database Injection
  • XSS
  • Komut yürütme hataları
  • CLRF Injection
  • XEE
...

4- N-Stalker : XSS ve diğer güvenlik açıklarını taratabileceğiniz bir uygulamadır.

5- SkipFish : Kendi içerisinde bulunan sözlük ile açıkların isimlerine göre interaktif bir site haritası hazırlar.Özyinelemeli gezinme ile raporlama ve uygulama güvenlik değerlendirmesi yapar.

6- Scrawlr : HP güvenlik grubu tarafından geliştirilmiş SQL injection açıklarına karşı yüksek güvenlik sağlayabilen bir uygulamadır.

7- Watcher : HTTP vekilleri için seçenekler sunan bir güvenlik monitörüdür.

8- Exploit-Me : Mobil tuzaklara karşı sunulan bir güvenlik monitörüdür. Yaygın mobil tuzaklara karşı koruma sağlar.

9- WebScarab : HTTP/S sunucular arasındaki istekleri ve yanıtları değiştirmeyi önleyerek güvenlik sağlar.

10- Acunetix Web Application Security Scanner : SQL injection ,Cross ,HTTP ,tek oturumluk güvenlik sistemi ,HTML5 ,SOAP ,AJAX güvenlikleri gibi bir çok özellikleri vardır.

Etiketler

0888 0888 222 Numarası 186 2015 Teknoloji 2015 Telefonlar 2015 Yılında Çıkacak Telefonlar Ve Özellikleri 2015 Yılında Dikkat Çeken Ürünler 3D Yazıcı a.oix.net Fişleme Açık Kaynak Kod Açık Kaynak Kodlu Projeler Açık Kaynak Kodlu Uygulama Geliştirme Açılır Menü Düzenleme Açılır Menü Yapma Adobe Adobe Dreamweaver Adobe Dreamweaver Arka Plan Değiştirme Adobe Dreamweaver Arka Plan Rengi Adobe Dreamweaver CSS Adobe Dreamweaver E-posta Adobe Dreamweaver E-Posta Linki Adobe Dreamweaver Link Adobe Dreamweaver Link Verme Adobe Fireworks Adobe Fireworks Palet Grupları Adsense Adsense Bilgileri Adsense E Book Adsense E Kitap Adsense Tips Ağ Araçları Ağ Güvenlik Ağ Güvenlik Araçları Ve Uygulamalar Ağ Güvenlik Önlemleri Ağ İletişim Güvenliği Ağ İletişim Tehditleri Ağ İletişim Ve Saldırılar Ağ İlkeleri Ağ Saldırı Yöntemleri Ağ Saldırıları Ağ Uygulamaları Ağdan Bilgisayar Kontrolü Ağdan Bilgisayarı Kontrol Et Akıllı Telefon Batarya Akıllı Telefon Batarya Ömrü Akıllı Telefon Uygulamaları Analiz Araçları Android Android Apk Android Dosya Yöneticisi Android File Manager Android Format Atma Android İçin Dosya Yöneticileri Android İçin Kod Editörleri Android Kod Android Program Yazma Android Sohbet Programı Android Tablet Formatlama Android Tablet Reset Android Uygulamaları Android Whatsapp APK Android Yazılım Geliştirme Android Z Launcher Android Z Launcher Download Android Zello Antivirus Antivirus Program Antivirüs Antivirüs Hataları Antivirüs İndir Antivirüs Programı Antminer APK Aran Kazan İptal Etme Aran Konuş Kazan Dolandırıcı Aran Konuş Kazan İptali Arkadaşlık Scriptleri Assembly Assembly Programlama Dili Assembly Programlama Simulatörü Assembly Simulatörü Bağlantı Sorunlarını Denetleme Programı Basit Antivirüs Batarya Sağlığı Batarya Sağlık Durumu Öğrenme Benchmark Benchmark FPS Benchmark Test Programı Bilgisayar Bilgisayar Açılışını Hızlandırma Bilgisayar Hızlandırma Bilgisayar Hızlı Açılsın Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır. Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri Bilgisayar Nasıl Hızlı Açılır Bilgisayar Parlaklığı Ayarlama Bilgisayar Parlaklık Bilgisayarda APK Çalıştırma Bilgisayardan instagrama giriş Bilgisayarı Hızlı Açma Bimer Bitcoin Anlatım Bitcoin Cüzdan Bitcoin Kazanma Bitcoin Madenciliği Bitcoin Para Aktarma Bitcoin Para Kazanma Bitcoin Programı blog BlueStacks BlueStacks Apk BlueStacks Çalışan Sürüm BlueStacks İndir Bootstrap Bootstrap CSS Bootstrap Editör Bootstrap Framework Bootstrap HTML Bootstrap Site Yapma Boyutu Düşük Görünüyor Bulut Sunucu Bulut Sunucu İşletim Sistemleri Bulut Sunucu Siteleri Bulut Sunucu Yedekleme Bulut Sunucular C Sharp C# Cep Telefonları Ve Özellikleri Cloud Operating System Cloud OS Code CoIntellect Referans Coin Coin Mining Cointellect Referance Converter CPU Para Kazan çağrı merkezi Çapraz Bağlantı Çıkacak Cep Telefonları Çocuklara Programlama Öğretmek Çocuklara Yazılım Çocuklara Yazılım Öğretmek DDoS Dijital Para Birimleri Dijital Para Kazanma Direnç Değeri Hesaplama Direnç Hesaplama Direnç Hesaplama Programı Disk Hatası DNS DNS Değiştirme DNS Nasıl Değiştirilir DNS Programı Dolandırıcı DoS Dosya Yöneticisi Dreamweaver Dreamweaver Araçlar Dreamweaver Arayüz Dreamweaver Bağlantılar Dreamweaver Başlık Atamak Dreamweaver Dersleri Dreamweaver Hipermetin Dreamweaver Hyperlink Dreamweaver Link Dreamweaver Metin Dreamweaver Metin Hizalama Dreamweaver Metin İşlemleri Dreamweaver Özel Karakterler Dreamweaver Paneller Dreamweaver Renk Dreamweaver Renk Kodları Dreamweaver Site Yapma Dreamweaver Tarayıcı Dreamweaver Tarayıcı Önizleme Dreamweaver Yazı Dreamweaver Yerel Site Edaş Ekran Parlaklığı Ekran Kartı FPS Elektrik Arıza Elektrik Dağıtım Elektrik Hasar En Çok Tutulan Raspberry Pi Projeleri En Ucuz Telefonlar Enerji Enerji Sa EPDK eren sarıgül Eski Bilgisayar Hızlandırma Eski Bilgisayarınızı Hızlandırın Everest Everest Download Everest Full Everest İndir Everest Portable Everest Ultimate F.Lux F.Lux Otomatik Ekran Parlaklığı Ayarlama Programı Facebook Facebook Engelleyenleri Görme Facebook kim engellemiş FinFisher Fireworks Fireworks Açılır Menü Fireworks Anlatım Fireworks Bitmap Fireworks Dersleri Fireworks Maskeleme Fişleme Flash Disk Boyutu Az Görünüyor Flash Disk Kayıp Alan Format Simulatörü FPS FPS Ölçme Gelişen Projeler Gelişmiş Metin Editörleri Gerçek Zamanlı HTML Görüntüleyici Gezinti Gezinti İptal Etme Gezinti.com Gezinti.com Kapatma Google Adsense GPU Para Kazan Güvenlik Monitörleri Half Life 1 Half Life Açık Kaynak Kod Half Life Source Code Hangi Android Programlarını Kurmalıyım Hızlı Açılan Bilgisayar Hızlı Durum Güncelleme Hızlı Mobil Uygulamalar Hızlı Web Sitesi Yapma HTML HTML Görüntüleme Programı HTML Görüntüleyici HTML PDF Converter HTML PDF Dönüştürme IP IP Adresi IP Değiştirme IP Değiştirme Eklentisi İndirimdeki Telefonlar İndirimli Cep Telefonları İndirimli Telefonlar instagram instagram giriş instagrama bilgisayardan girme İnternet Bağlantı Sorunları İnternet Bağlantı Sorunlarını Denetleme İnternet Güvenliği İnternet Kablosu İnternet Kablosu Çakma İnternet Kablosu Nasıl Takılır İnternet Kablosu Yapımı Resimli Anlatım İnternet Saldırıları İnternet Saldırıları Önleme İnternet Tarayıcıları İnternet Virüsü Temizleme İnternete Bağlanmıyor İnternetten Bilgisayar Kontrolü İnternetten Para Kazan İnternetten Site Yapma İnterpol İnterpol Virüsü İnterpol Virüsü Nasıl Silinir? İnterpol Virüsü Silme İşinizi Kolaylaştırabilecek Uygulamalar İşletim Sistemi Hataları Java Java Araçları Java C# Dönüştürme Java CSharp Converter Java CSharp Dönüştürme Java Derleyici Java Dili Nedir Java Dilini Tanıyalım Java Kod Geliştirme Java Nedir Java Programlama Java Programlama Dili Java Programlama Geliştirme Joomla Joomla Kurulumu Kablo Çakma Resimli Anlatım Kayıp Alanlar Kaynak Kod Kişisel kişisel site Kod Dönüştürücü Kod Yazmadan Android Program Yapma Kod Yazmadan Mobil Uygulama Geliştirme Kod Yazmadan Program Yapma Kod Yazmadan Telefon Uygulaması Yapma Kod Yazmadan Web Sitesi Yapma Kredi kartı dolandırıcıları Küçük Boyutlu Antivirüs İndir LAN PC Kontrol Laptop Batarya Laptop Batarya Süresi Laptop Batarya Uzatma Laptop Pil Ömrü Laptop Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapılabilecekler Linux Linux Yedekleme Localhost Localhost Joomla Localhost Kurulum Localhost SMF Kurulumu Localhost vBulletin Kurulumu Localhosta Joomla Kurulumu Localhosta SMF Kurma Localhosta vBulletin Kurma Localhosta vBulletin Kurulumu Localhosta Wordpress Kurulumu Maksimum Batarya Ömrü Olan Telefonlar Maskeleme İşlemi Media Oynatıcı Hataları Melih Gökçek Metin Editörleri Metin Maskeleme Microsof Microsoft Windows 10 Microsoft Windows 9 Microsoft Windows Haber Mini Bilgisayar Mining Mobil Mobil Oyun Yapma Mobil Uygulama Geliştirme Mobil Uygulama Yapma Mobil Uygulamalar Mühendislik Müşteri Temsilcisi Nasıl Programlama Dili Öğrenilir Nasıl Vista Format Atılır Nasıl Windows7 Format Atılır Nasıl XP Format Atılır Nokia Z Launcher Android İndir Odun Herif Onaltı Tabanında Renk Kodları Online Dönüştürücüler Online HTML Online HTML PDF Dönüştürücüler Online Mobil Online PDF Online Web Site Yapma Online Web Sitesi Yapma Online Yedekleme Online Yedekleme Siteleri Open Source pagerank Paralel İnternet Kablosu Paypal Paypal Dolandırıcılığı Paypal phishing phishing mail phishing siteleri phishing yapma Phorm PHP PHP Scriptleri PHP Sosyal Paylaşım Scriptleri Profesyonel Android Programları Program Hataları Program kurmadan facebookta engelleyenleri görme Programlama Dili Programlama Fikirleri Programlama Öğrenmek Programlama Öğretmek Programlar Programsız Programsız Batarya Durumu Programsız Batarya Sağlık Durumu Programsız Engelleyenleri Gör Proje Proje Geliştirme Proteus Proteus Full Proteus İndir Proteus Kurulum Anlatım Proteus Resimli Anlatım Raspberry OS Raspberry Pi Raspberry Pi Bilgisayar Projeleri Raspberry Pi Bilgisayarlar Raspberry Pi Nedir Raspberry Pi Program Raspberry Pi Proje Raspberry proje Yapma Raspbian OS Renk Kodları Resim Maskeleme Resimli Vista Kurulumu Resimli Windows7 Kurulumu Resimli XP Kurulumu Rich Text Editor RJ45 RJ45 İnternet Kablosu RJ45 İnternet Kablosu Çakma Samsung Android Tablete Nasıl Format Atılır ? SDPA SDPA Nedir SDPA Turkcell Skype Skype Durum Değiştirme Skype Durum Güncelleme Skype Hızlı Durum Değiştirme SMF SMF Kurulumu Social Networking Social Networking Script Sohbet Programı Sosyal Medya Sosyal Mühendis Sosyal Mühendislik Sosyal Mühendislik Nedir? Sosyal Mühendislik Yolları Sosyal Paylaşım Ve Arkadaşlık Scriptleri Source Source Code Stealthy Tablete Format Atma Tablete Nasıl Format Atılır Tarayıcı Eklentileri Tarayıcı Güvenliği Tarayıcı Güvenliği İçin Monitörler Tarayıcı Onarma Tarayıcı Temizleme Tarayıcı Virüsü Temizleme Teknolojik Ürünler Telefon Uygulamaları Telsiz Konuşma TİB TİB TTNet Fişleme Toroslar TTNet Turkcel Abonelik Turkcell Turkcell Abonelik İptali Turkcell Aran Konuş Turkcell Aran Konuş Kazan Turkcell Dolandırıcı Turkcell SDPA Nedir Turkcell Video Plus Turkecll Haberler Twitter Twitter Gizlenen Hesap Twitter Gizlenen Hesap Görme Twitter Hesap Şu Ülkelerde Gizlenmiştir Twitter Sansür Twitter Sansürlenen Hesap Ubuntu Ubuntu İçin Alternatif Tarayıcılar Ubuntu İnternet Tarayıcıları Ubuntu Tarayıcıları Ubuntu Web Browser Ubuntu Windows 8 Ubuntu Windows Kurulumu Ubuntu Wubi Kurulumu Ucuz Telefonlar Ucuzlayan Telefonlar USB Depolama Aygıtlarındaki Kayıp Alanlar USB RJ45 Kablo Uygulama Geliştirme Uyumsuz Yazılımlar Uzak Bağlantı Uzak Masaüstü Bağlantısı Uzun Batarya Ömürlü Akıllı Telefonlar Uzun Süre Giden Şarjlı Telefon Uzun Şarjlı Akıllı Telefon vBulletin Kurulumu Virüs Silme Vista Format Atma Vista Kurma Wamp Wamp Kurulumu WAN PC Kontrol Web - Seo Web Analiz Web Araçları Web Browser Virüs Temizleme Web Geliştirici Web Geliştirici Bulut Sunucuları Web Geliştirme Programları Web Güvenlik Web Mobil Uygulama Web Security Web Site Analiz Araçları Web Site Sayacı Web Sitesi Yapma Web Sitesinin Analizi Web Tarayıcıları Web Uygulama Geliştirme Whatsapp Whatsapp Android Whatsapp Apk Whatsapp Tehlike Whatsapp Tehlikeleri Whatsapp Virüs Whatsapp Web Windows Windows 10 Download Windows 7 Format Simulatörü Windows 7 Format Simulatörü Download Windows 9 Windows 9 Beta Windows 9 Fiyat Windows 9 Haberleri Windows 9 Özellikler Windows 9 Yenilikler Windows Download Windows Düzenleme Windows İndir Windows Problemleri Windows Programlar Windows Update Error Wİndows Virüs Windows Vista Nasıl Kurulur ? Windows XP Nasıl Kurulur ? Windows10 Windows10 İndir Windows7 Windows7 Format Atma Windows7 Format Atma Simulatörü İndir Windows7 Kurma Windows7 Nasıl Kurulur ? Wordpress Wordpress Kurulumu Wordpress Nasıl Kurulur Wubi Wubi Windows Kurulumu XP Format Atma XP Kurma Yararlı Android Uygulamaları Yazılım Eğitimi Yazılım Hataları Yazılım Öğrenmek Yedekleme Diskleri Yeni Cep Telefonları Yeni Teknoloji Yerel Site Oluşturma Youtube Youtube Engelleme Youtube Sansür Z Launcher Z Launcher APK Zello Zengin Metin Editörleri Zengin Metin Editörleri İndir ZenMate